Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Med glädje, enkelhet och långsiktighet ska bolaget fortsätta sin starka tillväxt. Dessa värderingar får aldrig bli tomma ord, säger Mats Rönnlund, vd på We-Consulting. Hans uppgift är att visa färdriktningen och låta de engagerade medarbetarna springa enligt bästa förmåga. Mats är en ledare som bjuder på sig själv och har imponerande många titlar i We-mästerskapen. Lyssna och inspireras av en ledare som hellre sover på saken än gör fort och fel.

Mats Rönnlund

Detta brinner Carola Öberg för, projektledare vid Innovation and Business Development at Science Park, Jönköping,Innovationsfabriker –  Innovationrace, vad är det och hur går det till när företag utvecklar, skapar och förverkligar idéer? Vilken väg tar du och ditt företag? Carola bjuder på en meny med möjligheter.

caarola öberg

En incident eller kris kan få förödande konsekvenser för ett företag om vi inte har en beredskap för det. Hur definieras kris och hur hanterar man det? Frågorna är många och det är inte ett enhetligt svar för alla organisationer. Agneta Molinder har under många år arbetat med beredskap och hantering av incidenter och kriser. Hon delar här med sig av kunskap och erfarenheter. Att sticka huvudet i sanden är i alla fall den sämsta strategin.

Agneta Molinder

”Att leda på mitt sätt” att vara äkta och öppen, arbeta med god kultur och ”fira framgångar på ett äkta sätt ”är några av de nycklar som Björn så varmt talar om i sin POD. Ta vara på energin och så några egna frön.  Björn Abild, VD HEMTEX

Björn Abild_053

Pia Ljungström, berättar om sin resa från Volvo, skoföretaget Nilson Group, via större reklambyråer och nu senast som VD för fullservicebyrån Clout. Skillnaden att jobba i stora företag jämfört med ett mindre. Drömmen att få tillsammans med några kompetenta och entusiastiska medarbetare skapa en partner till deras kunder, som i sin tur fokuserar på deras kunder. Dvs, kundens kund står i centrum.

2016-01-29-BNI-Svea-Pia Ljungström

Krävs det mod att ta steget mot det okända? Nuha Svensson, VD för Nordtrade och av Palestinsk härkomst har lång erfarenhet av att starta och driva företag och projekt, och utveckla affärer mellan Sverige och Gulfstaterna. Modiga personer som kanske flytt eller flyttat och tagit sig till ett avlägset land som är totalt olikt det som lämnats, kultur, språk och ny framtidstro!  Drömmer om att etablera en företagsplattform där alla, speciellt nyanlända, kan få möjlighet att hjälpa sig själva och varandra. Att inse att envar har val att göra men att mod och tålamod är viktiga ingredienser för att nå drömmar och mål.

Nuha

Med försäljning som forskningsområde kan ProSales se framåt utan kristallkula men med fakta som grund. Vad får digitalisering och informationsöverskott för konsekvenser för säljare och köpare? Vad krävs av säljare och ledare för att bli framgångsrik? Hur kan vi ”go with the flow” och se positivt på framtiden i en tid av omvälvande förändring? Lyssna på Henrik Larsson Broman, som med lång och gedigen erfarenhet av området, kan hjälpa oss att förstå utvecklingen inom försäljning.

Henrik LarssonBroman

Vill ni också hitta nycklar med engagerade medarbetare och mer jämställd fördelning?

Susanne Johansson, Vd Texla tog hem årets Stora Leverantörspris 2016. Susanne tilldelades priset med motiveringen: ”Pristagaren leder det i dag – mer än 50 år gamla företaget TEXLA, både nationellt och internationellt – affärsmässigt framgångsrikt men också mot målet med en mer jämställd fördelning, man och kvinna, även i fabrikerna utanför Sverige.” – Get involved! – att få medarbetarna delaktiga – att ha positiv inställningen när en dörr stängs öppnas alltid en ny möjlighet! Lyssna på Susanne, du kan nästa ”höra” hur det lyser i ögonen när hon berättar om sin och Texlas resa!

Susanne Johansson

Våga starta eget och följ din dröm!

Ramtin Ohadi är grundare och VD för design & webbyrån Eloge i Göteborg. Ramtin berättar i denna Pod, hur det är att i stället för att ta anställning på en traditionell reklambyrå, starta en egen byrå direkt efter studier på universitetet. Att skapa en vision för sin verksamhet, konkretisera sitt erbjudande, få de första kunderna och att växa med sina uppdrag & sina samarbetspartners. Till stor del handlar det om frihet och mod.

Ramtin Ohadi

Blod, svett och tårar ska firas!

Vad är mod? Är det att bestiga åtskilliga av de högsta bergen i världen, att naken och ensam tillbringa tre veckor i sex grader kallt, kargt ökenlandskap eller att en otränad cyklar mellan Stockholm och Göteborg? Lyssna och inspireras av Nicklas Lautakoski som trotsat många hinder och rädslor och som utarbetat sin personliga strategi inför sina utmaningar.

nicklas l