Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Kavli är en stiftelse och VD Kavli Sverige, Gerhard Bley berättar om Kavlifonden som årligen delar ut halva vinsten till välgörande ändamål. Gerhard menar att näringslivet behöver tänka mer långsiktigt och vill gärna ha mer ansvarstagande i hur man fördelar vinster i ett samhälle där klyftorna ökar. Vi behöver bidra till att utveckla ett empatiskt hållbart ledarskap.

IMG_4162

 

Lotta Schibbye Fredrikson, chef för kultur och ledarskap på UR delar med sig av sina erfarenheter som ledare. Hur arbetar man i en struktur med både tillsvidare- och så kallade programanställningar. Vad ställer gig-ekonomin för krav på arbetsgivaren och vilka krav ställer det på ledarskapet och medarbetarna. Företagen idag har ett utökat behov av flexibilitet vilket ställer krav på nya strukturer och nya sätt att tänka.

4C621C83-1351-44BD-B9D4-C1300E1C4143

What is it that took a mathematics teacher from Scotland over to Gothenburg to become the CEO of one of Sweden’s largest and most well-known companies? Listen to Tom Johnstone (Chairman of Husqvarna, Former President & CEO AB SKF) as he discusses his views on leading a global company. Learn from the man who has been awarded the title of CBE (Commander of the Order of the British Empire) for his services to the United Kingdom and who also received the Nordstjärneorden (Order of the Polar Star) for his contribution to Sweden and Sweden’s interests.

IMG_0371

Johan Waller en av Centigos tre grundare berättar hur man driver ett företaget med en 100 års strategi och nedräkningen börjar varje ny dag.

Centigo är chefslöst och medarbetarna förväntas och uppmuntras ta så mycket ansvar som möjligt. Till sin hjälp har man skapat triader där varje medarbetare har en coach och en lots som stöd och sparring.

IMG_0155

Tre tydliga faktorer gör att vissa chefer klarar sig bättre. Självmedkänsla, förmåga att sätta gränser och att man känner att arbetet är meningsfullt och har ett värde. Lyssna på när Anki Udd Ledarskapsutvecklare på Ledarna ger sin syn på den moderna chefens utmaningar och hur chefskapet har förändrats under 15 år.

anki_podd

Det handlar om balans, mod och självkännedom enligt Gerhard Bley,
VD för O. Kavli AB. Lyssna gärna när han berättar om sin resa både privat och yrkesmässigt till en empatisk ledare. I podden får vi höra hans tankar kring balanced lifecard, mekaniskt ledarskap och hur det tillsammans med det empatiska ledarskapet skapar modiga, närvarande och framgångsrika ledare.

*** Local Caption *** Gerhard Bley VD Kavli

Foto: Stefan Nilsson


Anders Wall, VD på Dormy Golf i Örebro, berättar om resan från den lilla golfshopen till en butikskedja med 12 butiker i Sverige, 120 anställda och en omsättning på ca 500 Mkr. Nyckelorden är; kundfokus, långsiktighet och medarbetarna. Vi får också höra om den nalkande internationella satsningen.

VD Anders Wall, Dormy

Att bygga från grunden, utmana och ”kriga” för sin övertygelse är det som lockar konfektyraktören Dani Evanoff i sitt entreprenörskap. Vägen har inte varit spikrak men med ett mod, en vilja utöver det vanliga och en förmåga att vända motgång till medgång, blev han såväl koncernchef som ägare av CandyKing. Lyssna på en spännande resa om att lyckas till varje pris och där värdegrund har stor betydelse. Vi får ta del av många tips bl a att alltid vara i en rekryteringsprocess.

Dani Evanoff

Bosse Björk, försäljningschef på Ergofast, ett bolag i byggbranschen, berättar bl.a. om att tydliggöra vision och värdegrund, delegera ut ansvar bland sina medarbetare och hur dom lyckats med att både öka omsättning och vinst. Detta, trots att personalstyrkan har blivit mindre.

Bosse Björk

Kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har 9 verksamheter i Stockholm med omnejd. I podden berättar Pontus om en spännande resa från fine dining till att göra bra mat tillgänglig för många. Han berättar också om vikten av gott mentorskap och hur man skapar en kultur där det är kul att arbeta och medarbetarna tas på största allvar. Vi får också veta vad Pontus-koncernens DNA består av.

pontusF