Vad är hållbar samhällsutveckling, hur viktigt är det att inkludera och vilka ska vi inkludera? 

I den bästa av världar önskar vi alla människor oavsett ras, kön och funktionsnedsättning att få vara i ett sammanhang där man får förmånen att känna att man gör nytta och får komma till sin rätt. Att få vara en del av en gemenskap och i en kultur där människor även utvecklas genom sitt arbete. 

I samhället finns det rädslor och fördomar och vi behöver träna på att se vad varje människa har för styrkor och kan tillföra, oavsett om vi inte känner igen oss själva i den andre. 

Tänk om vi alla blev lite bättre på att matcha människor till en roll där individen kommer till sin rätt och får möjlighet att vara sitt bästa jag. Tänk om fler människor får vakna upp till en dag där man vet att, idag får jag göra skillnad genom mitt arbete och samtidigt bli sedd och bekräftad för den jag är. 

Vi har alla skavanker men det innebär inte att vi inte kan utföra stordåd! 

Filosofin ”purpose bigger than product” handlar om att vara äkta och idédriven. En organisation som sätter nyttan och värdet högst. Hur gör man då det och samtidigt skapar långsiktig lönsamhet? Lyssna till världsmästarföretaget Samhall och försäljningsdirektör Göran Olinder berätta i podden Inspirerande ledarskap hur dom tänker och gör. Samhalls värdering är just ”Alla är lika värda”. 

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/size/25/?search=göran+olinder

Alla är lika värda!