I de rådande omständigheterna som vi alla brottas med upplever vi det på många olika sätt. Finns det något positivt med den rådande situationen om vi bortser från sjukdom, dödsfall, social begränsning och ekonomiska förluster? Hur kan jag som individ se fördelar i allt som florerar och vad skulle det ge mig? 

  

När vi träffade Tord Wiksten f.d. skidskytt och OS-medaljör berättade han om sin aha-upplevelse när han insåg att ”jag bestämmer själv vad jag tänker”. Instinktivt reagerar vi på det som händer och det är invanda reaktioner som inte sällan skapar frustration och starka känslor. Ofta kan jag inte påverka det som händer, det enda jag kan påverka är hur jag väljer att tolka det som händer.  

En bra fråga att ställa sig själv är: ”Kan jag göra något åt det?”, om inte släpp det! Vill jag att mina reaktioner ska ta energi eller frigöra positiv energi? Vad skulle det innebära för mig som person? 

  

Är det enkelt? Inte i början men all utveckling kräver träning och det börjar med att få insikt om sina reaktioner och sen bestämma sig för hur man vill reagera för att börja repetera den nya valda reaktionen tills den blir automatiserad. 

  

Lyssna till Tord Wiksten i podden Inspirerande Ledarskap och låt dig inspireras. 

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/size/25/?search=tord+ 

  

Vi ledarutvecklare på Think Do & Grow hjälper våra kunder dagligen i att träna sig fram till nya beteendevanor. Det vi vet, är att det aldrig är bortkastad tid att träna sig fram till nya positiva vanor. 

Är livet enkelt?