De finns de som menar att om en entreprenör inte brinner för det hen vill genomföra kommer succén sannolikt utebli.

Enligt Wikipedia är en entreprenör en person som tar en idé för en produkt eller tjänst, reflekterar över risker och möjligheter, samlar ihop resurser, planerar och implementerar idén.

Detta kan vid en första anblick tyckas enkelt. Dock kommer många olika egenskaper hos dig som person att krävas för att ro idén i land.

Peter Markstedt, entreprenör och grundare av Kids Brandstore, är ett levande bevis på detta. På sin resa till att omsätta 200 miljoner har hans egenskaper satts på stora prov. Det han sätter i främsta rummet för att lyckas är egenskapen att skapa lag och att agera som lagspelare. Han menar att laget måste präglas av individer med olikheter men där olikheterna gemensamt tror på uppdraget och är villiga att tillsammans kämpa för det gemensamma målet. Han pratar också om att brinna, envishet, fokus, vara måldriven och att våga ställa om för förändring.

I Think Do & Grow´s podd ”Inspirerande Ledarskap” samtalar vi med Peter om honom, hans kompanjon och deras företags resa från enkel E-handel till att vara redo att rusta bolaget för börsintroduktion. Här får du höra hur han beskriver sin syn på vilka egenskaper som gör en entreprenör framgångsrik.

https://poddtoppen.se/podcast/1136600332/inspirerande-ledarskap/128-peter-markstedt

Vi på Think Do & Grow har genom åren hjälpt, stöttat och utmanat tusentals entreprenörer att utveckla sina entreprenöriella förmågor. Var på din entreprenöriella resa är du, är det dags för nästa steg? iså fall hjälper vi på Think Do & Grow dig gärna att få fart på elden.

 

Brinner du?