På oerhört kort tid har hela världen drabbats av COVID-19, i folkmun kallat Corona. Den 26 februari 2020 fick Sverige sitt första fall och efter det har utvecklingen gått lavinartat och onsdag den 11 mars 2020 deklarerade WHO, Världshälsoorganisationen att vi har en pandemi (en epidemi som får spridning över stora delar av världen).

Detta påverkar hela vårt samhälle på ett sätt som vi aldrig tidigare skådat. I dessa tider ställs det extra krav och fokus på ledarskapet, såväl det individuella som det kollektiva. Vi förväntar oss konkret, korrekt och tydlig information. Vi förväntar oss att ledare står upp och visar mod på alla plan, såväl i att visa en riktning och tydlighet, såsom att visa empati och förståelse för den oro detta skapar.

Agneta Molinder är expert på att hantera kriser i företag. Under 9 år arbetade hon som Head of Incident and Crisis inom Vattenfall. Hon delar med sig av sina bästa tips i vår podd Inspirerande Ledarskap. Ta tillfället i akt och lyssna på Agneta, ta del av hennes tankar och idéer på hur ett effektivt och verkansfullt krisarbete hanteras på bästa sätt.

https://thinkdoandgrow.libsyn.com/57-agneta-molinder

Behåll lugnet, kommunicera mer, ägna tid till dina medarbetare och var beredd på att hantera snabba nya besked. Lycka till med ditt arbete i denna utmanande situation.

Corona – hur hanterar du och ditt företag denna kris?