v7

Visst är det skönt att vara kring människor  som är trygga i sig själva och med en avslappnad attityd bemöter världen.

Det skapar en känsla av tillväxt, när vi är bland människor som lever i samklang med vilka de är, de har botaniserat bland sina attityder och med klarhet väljer de vem de vill vara och hur de skall agera.

För att bygga framgångsrika och trygga team med självförtroende, krävs en ledare som gjort sin egen läxa, vi kan inte ge något vi inte har själva. Hur kan vi stödja att andra får självförtroende? På vilket sätt gör du?

För att bli mera oss själva och växa kanske vi behöver byta gamla vanor. Vanans makt är stark, det kräver vilja, medvetenhet och ihärdighet att ändra på våra tankar, våra attityder. Med handen på hjärtat är vi många som kör på som vi alltid har gjort, 80% av tankarna som vi tänkte igår, tänker vi idag, medans vi undrar varför vi inte får andra resultat. Det går som en gammal cd skiva i huvudet som spelar om och om igen, tills vi byter cd. Om du får bestämma, hur skulle din cd låta?

En attityd som kan vara värd att titta på hos sig själv, är om vi ofta vill ha ”rätt”. När vi kliver av piedestalen att alltid ha rätt, som egentligen är en riktig energitjuv, står porten öppen för nya möjligheter.

Vi på Think Do & Grow vill gärna vara din guide på din resa mot ett tryggare ledarskap, varmt välkommen att höra av dig!

”Det stora handlar inte om att vara det ena eller det andra, utan att vara sig själv”. Sören Kirkegaard