Självförtroende är den uppfattning du har om din egen förmåga inom olika områden – i vilken grad du tror på dig själv att klara en utmaning, helt enkelt. Självförtroende kan bland annat byggas genom att prestera, att anta utmaningar genom att sätta mål och disciplinerat ta sig fram genom att bocka av delmål och slutligen nå målet. 

 

Självförtroende kan även vara kollektivt, hur ett team tror att dom kan lyckas tillsammans. Att våga formulera sin blivande framgång och agera ”som-om”, vilket John Guidetti U21 2015, gjorde när han sa till journalisterna att vi kan vinna det här. Då påverkades alla i laget och den kollektiva tron började gro och skapade en energi som bidrog till guld.  

Det handlade också om att alla i laget delade bilden av att komma till slutspel var ett delmål i deras karriär där målet var att spela i landslaget. Att ha modet att våga misslyckas och att vara medveten om rädslan men att göra det ändå är en viktig del i att bygga självförtroende. 

 
Lyssna gärna till podden Inspirerande Ledarskap där Håkan Ericson resonerar runt hur han tog sig an individen före laget för att säkerställa att han mötte alla i deras motivation och individuella behov. 

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/size/25/?search=håkan+erics 

  

Vi på Think Do & Grow coachar våra kunder bl.a. i att bygga ett starkt självförtroende och inte minst träna på att se sina framgångar. Vill du ha stöd i att stärka ditt och ditt teams självförtroende läs gärna mer på www.thinkdoandgrow.com eller kontakta oss direkt på info@thinkdoandgrow.com. 

 

 

Energi smittar!