meningsfull

Fredrik Spendrup, VD för Spendrupkoncernen, menar att ”sence of purpose”, eller meningsfullhet är den enskilt viktigaste faktorn för att få sina medarbetare och kollegor motiverade.

Genom att känna mening med det man gör skapas motivation, drivkraft och lycka. I forskning beskrivs meningsfullhet bland annat med att känna till, förstå och uppfatta sin uppgift som viktig. Det handlar om vad jag bidrar till, om jag upplever att mina utmaningar är värda att engagera sig i eller ej. Meningsfullhet handlar enligt litteraturen också om en tydlig och engagerande vision, att man vill känna sig delaktig i något större och viktigare.

Vad är din arbetsplats stora bidrag? Vad berikar ditt företag era kunder med och vad är det viktiga i det just du utför varje dag? Är du meningsfull, klart att du är!

Likt Fredrik Spendrup tror vi på Think Do & Grow att ur kraften, från att hitta meningsfullhet i det man gör, kan man åstadkomma resultat i världsklass. Vi har genom åren hjälpt hundratals ledare att hitta, förtydliga och leva det våra kunder ser som meningsfullt. Det är meningsfullt för oss på Think Do & Grow.

Har detta fångat dig? Lyssna i så fall gärna på en av våra poddar ur ”Inspirerande Ledarskap” där vi samtalar med Fredrik Spendrup om hans syn på ledarskap.

Lyssna på poden med Fredrik Spendrup

 

 

Hur meningsfull är du?