överleva

Om du skall överleva som företagare behöver du enligt entreprenören Yashar Moradbakhti tänka nytt och snabbt. Där ut över behöver du vara envis och långsiktig.

Detta resonemang rimmar väl med vad som står att läsa i mycket av den management litteratur som beskriver entreprenören och det entreprenöriella ledarskapet. Bland annat beskrivs en framgångsrik entreprenör som en person som skall ha en idé som hen tror starkt på. Ofta är personen ensam om idén och andra inte sällan starkt kritiska. Personen skall också ha en okuvlig vilja att förverkliga idén. Det behövs, när banker, myndigheter och andra sätter sig på tvären. Sist, men inte minst, skall personen ha förmåga att organisera en verksamhet som klarar av att förverkliga och kommersialisera idén.

I Think Do & Grow´s pod “Inspirerande Ledarskap” samtalar vi med Yashar, Grundare och VD för bolaget Lingio. Han tar oss med på en entreprenörs resa mot och till framgång.

Lyssna gärna på podden genom att klicka här

Vi på Think Do & Grow har genom åren stöttat och utmanat tusentals människor som Yashar. Vi har hjälpt dom att fokusera på vad som får idéer att bli verklighet. Vågar du låta dig bli utmanad av någon av oss på Think Do & Grow, det skulle ju kunna leda till att din tanke blir verklighet…

 

Hur skall du överleva?