Entreprenörskap

Entreprenörskap är enl wikipedia – förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter. Med andra ord ska entreprenören först ha en idé, sen ha en stark vilja att förverkliga idén som ska skapa ett resultat. Entreprenören ska dessutom ha en förmåga att organisera den verksamhet som behövs för att förverkliga idén. Utan resultat faller entreprenörskapet.

Entreprenörskap finns överallt och betecknas inte sällan som en människa som ofta fått kämpa hårt, och mött motstånd innan uppnått resultat. Entreprenörer inspirerar oss, visar även att det omöjliga är möjligt, och att det finns behov och förbättringar som vi inte hade en aning om att vi skulle ha nytta av. Inte sällan kommer dessa ur misslyckanden som blivit lyckade resultat. Att ha en stark passion och att aldrig ge upp trots motgångar skapar möjligheter för många i samhället. Vi kan vara stolta över att hundratusentals människor har startat företag i Sverige.

Vi på Think Do & Grow coachar många av dessa fantastiska människor och vill hylla alla entreprenörer för deras förmåga att se möjligheter och modet att våga handla.

En av de inspirerande entreprenörer som vi träffat är Einar Söder som vid 84 års ålder bekräftar att entreprenörskap inte är en åldersfråga. Med en ständig nyfikenhet och förmåga att se möjligheter, tillsammans med ett starkt intresse för, som i Einars fall, människor, är det svårt att trappa ner.

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/24-einar-sder

Kan alla människor vara entreprenörer?