Genom åren har vi mött ledare och medarbetare med tydliga mål, som vet vad som behövs göras och hur det ska göras. Frågorna VAD och HUR är i många organisationer självklara. När tempot höjds finns det många duktiga ledare som kan ställa och svara på dessa frågor och få organisationen att springa åt det hållet, åtminstone kan det verka så.

När vi får möjlighet att utveckla mindre grupper eller arbetar individuellt med olika ledare är det inte alltid lika självklart varför de vill få organisationen att röra sig mot det hållet de är på väg.

Det är otroligt viktigt som ledare att ta sig tid och skapa utrymmet för att stanna upp och reflektera annars blir det svårt att gå på djupet och svara på den kanske allra viktigaste frågan, VARFÖR?  Det är i detta svar som vi människor engageras både mentalt och känslomässigt och blir redo att släppa fram vår inre fria vilja med stor kraft.

Nedan kan du lyssna när Anette Berg och Lizzie Claesson samtalar i podden Inspirerande Ledarskap: ”Kan reflektion skapa motivation?”.

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/size/25/?search=kan+reflektion+skapa+motivation

På Think Do & Grow vet vi att alla kan flyga, om man vill. Vilket är ditt varför i ditt arbetsliv?

 

 

 

 

Kan reflektion skapa motivation?