Har du upplevt kris någon gång? I det privata kanske du fått uppleva att du saknar täckning på kortet, glömt kaffemuggarna på den där annars perfekta picknicken eller glömt packa matsäcken till ungarnas utflyktsdag. Det kan ju också handla om en allvarlig driftstörning på din arbetsplats, en oväntad händelse på jobbet som leder till pressens och allmänhetens påtryckningar på ett sätt ni aldrig kunnat drömma om eller ett dödsfall på arbetsplatsen där du som arbetsgivare står som ansvarig.

Oavsett så finns en mängd fördelar med att våga tänka proaktivt och att försöka förbereda sig, både mentalt och praktiskt på olika scenarion. Bara en sådan sak som att våga ha tankesättet ”när det inträffar istället för om det inträffar” kommer hjälpa i förberedelserna och spela en stor skillnad när det verkligen händer.

I podden ”Inspirerande Ledarskap” berättar Carolin Runnquist, Chef för IT Säkerhetskonsulter på PwC, om hur de hjälper sina kunder i frågan. Häng med när Caroline berättar om hur hon och hennes kollegor utmanar organisationer att arbeta proaktivt, träna krishantering, göra rollspel och i förlängningen växa som individer och organisationer.

https://thinkdoandgrow.libsyn.com/112-carolin-runnquist

Vi på Think Do & Grow gör som Carolin. Vi utmanar, stöttar och hjälper våra kunder att ta sig till den destination de själva bestämt att de vill ta sig till. Vi gör det bland annat genom att träna våra kunder i att tänka, träna och agera proaktivt.

Vågar du låta dig utmanas, det kan ju leda till att du kommer dit du vill…

 

Kris?