Över 3200 människor har avlidit i Sverige (200511), vi får inte besöka våra äldre närstående och social distansering har blivit orden på allas läppar. Företag går i konkurs eller kämpar med alla till buds stående medel för att klara sig igenom denna kris.

Mitt i allt detta börjar många ifrågasätta det sätt vi valt att leva på innan Corona. Är det verkligen sunt att resa så mycket som vi gör? Måste vi träffas fysiskt lika ofta när Zoom, Teams och andra verktyg för kommunikation och möten fungerar bra?

Många företag som i höstas lade 1000-tals timmar på att budgetera 2020 funderar nu om det kanske är dags att skrota det årliga budgetarbetet. Företag har sett medarbetarnas engagemangsnivå minska med åren och märkt att det blir allt svårare att rekrytera rätt kompetens. Dom frågar sig – ”Hur skall vi organisera oss på ett effektivare och attraktivare sätt när vi är igenom detta?”

Johan Waller, en av grundarna av Centigo, berättar öppenhjärtligt i vår podd hur de byggt företaget utan budgetar och chefer vilket skapat en av Sveriges mest uppskattade arbetsplatser. Inspirerande Ledarskap – Johan Waller, Centigo

Är du nyfiken på hur du kan stärka ditt företag genom att utveckla ledarskapet kontakta oss gärna på info@thinkdoandgrow.com.

När allt ställs på sin ända