Hur leder du dina millennial-medarbetare?

Baby boomers, Generation X, Millennials, Generation Y.. det kan bli något svårt att ha reda på alla dessa olika begrepp.

Frågan är om det är så viktigt att kategorisera generationer utifrån när i tiden de är födda, antagligen inte. Däremot är det viktigt att förstå vad som överlag motiverar olika grupper människor, om man nu tillåter sig att generalisera.

Google, Amazon och Tesla är alla bolag som grundats av Generation X:are. Generation Y föddes med en smartphone i handen, inte sällan hör vi om femåringar som förklarar för sina mor- och farföräldrar hur man använder olika funktioner i telefonen. Däremellan står den generation som kallas för Millennials. Vad drivs dessa människor av och vad värdesätter de?

Att leda yngre generationer kräver precis som förändringsprocesser anpassning, vilja och lyhördhet. Bra kommunikationsförmågor och en coachande ledarstil underlättar vägen till att förstå, motivera och behålla duktiga yngre medarbetare.

Lyssna gärna på Ellen Broström i podden ”I huvudet på en millennial” i vår podd Inspirerande Ledarskap: https://www.thinkdoandgrow.com/podcast/i-huvudet-pa-en-milleniel/

Vi på Think Do & Grow utmanar och ger stöttning till våra kunder så att de kan vässa sitt ledarskap och behålla duktiga medarbetare. Hur kan vi hjälpa dig i din organisation?

”När människorna utvecklas, utvecklas din verksamhet”