På_rullande_sten_samlas_ingen_mossa-300x179

I vårt tema, Att våga är att vinna, kommer vi reflektera över ”det initiativrika ledarskapet”denna veckan.

Initiativförmåga och viljestyrka i kombination med ett kreativt tänkande och en positiv, möjlighetsinriktad attityd, är ett oslagbart koncept för ett framgångsrikt ledarskap. De människor som utstrålar den energin intar ofta, på ett naturligt sätt, en ledande position när sådana situationer och möjligheter uppstår.

Om man dessutom utvecklar egenskaper så som stark drivkraft och envis uthållighet, är mästerskapet inom räckhåll.

Mästerskapet? I det här fallet menar vi inte att det är segrar över kollegor och konkurrenter som skall stå i fokus. Det viktigaste mästerskapet man kan vinna, är att överträffa sig själv, att klarasina egna, barriärbrytande mål. För de flesta människor är det högst motiverande att övervinna till synes obetvingliga, mentala hinder och att därmed bli bättre och bättre dag för dag i sitt ledarskap.

Det är detta som utmärker det initiativrika ledarskapet.

Du som redan är ledare, handen på hjärtat, visst kan du också̊ träna upp din initiativförmåga och bli ännu mer hängiven och effektiv i att driva den utveckling du tror på?

Vi på Think Do & Grow har utmanat mängder med ledare genom åren att initiativrikt omsätta kloka tankar och idéer till konkreta handlingar. Resultaten har blivit tydliga, på dom ledarna växer ingen mossa!

 

På rullande stenar växer ingen mossa.