Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Michael Campese, Klubbdirektör Brynäs IF beskriver vad som krävs för att leda en historiskt framgångsrik förening in i framtiden där samhällsnytta och bra affärer också spelar roll.

Lyssna på en spännande resa från en uppväxt inom restaurang och hotell genom idrott till att driva kommersiella affärer på professionell nivå.

campese

Att ha en möteskultur som skapar resultat är något som Sylvia Nylin, VD på Svenska Möten brinner för.

Om vi har effektivare möten kan vi dra ner på mötestid, generera bättre ekonomi och dessutom ta vara på medarbetarnas kraft och kreativitet.

Sylvia berättar även om olika trender i hur vi möts och ger många matnyttiga idéer om hur man genomför möten som är produktiva och inspirerande.

Svenska Möten är en förening för 139 konferensanläggningar som alla är Svanen märkta.

 

_MG_6079

Framtidens organisation kommer vara mer strategisk i att bygga empowerment och personlig utveckling. Forskning visar att ju mer inkluderande en ledare är, desto större framgång har ledaren, medarbetarna och företaget. Niklas Lindhardt och Christoffer Kummelstedt, samskapare till forskningsintstitutet Expanding Leadership, delar med sig av sina tankar och erfarenheter om hur organisationer kan anpassa sig till förändringarna som kommer.

 

IMG_0426

Sedan 2007 har Stiftelsen Läxhjälpen, led av Maria Arneng, bedrivit gratis läxhjälp för tusentals elever och skapat avlönade extrajobb för hundratals universitets- och högskolestudenter. En inkluderande ledarstil och en tydlig vision tvärs över hela organisationen är några av de nyckelfaktorer till att verksamheten har kunnat bidra till en högre grad av social hållbarhet och att den fortsätter växa.

bild 2

I veckans podd samtalar vi med Marika Lundsten VD på Ruter Dam och Spader Ess sedan ett år tillbaka. Marika delar med sig av sina tankar kring utmaningarna för kvinnor på toppositioner inom svenskt näringsliv. Vi får även höra om det nya programmet Spader Ess som hjälper unga kvinnor på ledande positioner, vidare i karriären.

 

Marika Lundsten 2

Idag är digitalt varumärkesbyggande och kommunikation för företag och organisationer mycket mer komplext än det var för ett antal år sedan. Ju fler relationer vi som individer skapar med varumärken, desto större krav ställer vi samtidigt på de varumärken vi inleder en relation med. I en värld där konkurrensen är benhård behöver man som varumärke fråga sig vilka incitament och triggers som ska göra att valet av relation skapas med det egna varumärket och inte med konkurrentens. Sarah Larsson Bernhardt Head of Social, SKF Corporate Communications, berättar bl.a om möjligheterna att bättre kunna hantera både varumärkesrelationer, kundrelationer och relationer med anställda och potentiellt anställda genom att utnyttja sociala medie-kanalerna på bästa sätt.

Sarah_Some_300_ny

Keiretsu Forum är ett globalt nätverk för affärsänglar där Eva Lunderquist är delägare i Norden.

Eva berättar om hur Keiretsu arbetar och deras syn på en affärsängels roll och ansvar.

Vi pratar också om vilka förutsättningar en entreprenör behöver för att kunna ”pitcha” sin affärsidé. Sverige är efter Silicon Valley det land som har flest startups och hur odlar vi företagandet i framtiden?

Eva Lunderquist

Ställ krav och sätt Dig in i företagets värderingar! Dessa råd vill Urban Björn Head of Gender & Diversity, Swedbank, ge till alla som är på väg in i arbetslivet. Swedbanks värdegrund bygger på öppenhet, enkelhet, och omtanke. Hör Urban engagerat berätta om hur banken konkret jobbar med inkludering och jämlikhet. ”Jämlikhetskortleken” är ett exempel på en kultur där olikheter aktivt används som framgångsfaktor. En positiv attityd till mångfald och inkludering har gett konkreta resultat bl.a. projektet ’Äntligen jobb’  för utlandsfödda akademiker och jämställd representation i arbets och ledningsgrupper. Swedbank tilldelades i slutet av 2017 ’Annas jämställdhetspris´

Urban Björn

Resultatorienterad, passion, uthållighet, problemlösningsförmåga, stresstålighet allt i en vacker balans är några av de egenskaper som krävs för dig som vill starta eget. Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest, hjälper entreprenörer att lyfta blicken och fundera på vilken sorts ledare de vill bli. Hon inspirerar till att bli en bättre version av sig själv.

Jenny Strömberg

 How do you create equality in a group when most of its members naturally want to take centre stage? What do you do when one of your leading roles loses their voice during the interval on opening night, and you have no understudy? In this pod with Stephen Langridge, Artistic Director of Opera/Drama at GöteborgsOperan, we discuss the role of leadership in the opera world, where everything is live, and the show always must go on…

IMG_0836