Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Hur varvar man ner inför semestern?

För många av oss tar det lång tid att varva ner och verkligen komma in i semesterstämning när vi äntligen lämnar jobbet. Kan man göra något för att snabbare få ner stressen och slappna av? Vi samtalar och delar med oss av våra erfarenheter och tips på hur man kan göra för att förbereda sig inför semestern.

Maxa semestern

Denna vecka träffar Think Do & Grow Håkan Lundstedt, VD på Synsam. Håkan delar med sig av formeln 5/95 och hur man genomför en faktabaserad förbättringsprocess med kunden i fokus. Vi samtalar även kring vikten av ett synligt ledarskap, våga spänna bågen och inte minst ha med sig glädjen och att fira på vägen.

image004

Att besöka Alelion ger energi direkt, en känsla av passion, professionalism och innovation.

Hör Sandra tala om att leva sina värderingar : ”att minska utsläpp och skapa en bättre miljö är en av våra stora drivkrafter”. Företagskulturen präglas av tillit till varandra och en tro på styrkan i att våga bejaka våra olikheter. Hur ger man varandra ”uppåtputt” och vad innebär ” challenge, guide and enable” konkret ?

Alelion öppnar 2018 Sveriges första fabrik för storskalig tillverkning av litiumjonbatterier för fordon

Alelion mars -17_Sandra_sv

Jag har fascinerats av hus så länge jag kan minnas. Dessa kolosser tar hand om oss i ur och skur och bär upp hela samhället. Jag tror många glömmer hur mycket de påverkar oss. Vi gör fint, bygger om och reparerar. I gengäld värmer de oss, skyddar och gör oss glada. De ger oss upplevelser och minnen för livet. Välmående hus ger oss så mycket men ändå så ser jag hur det utnyttjas, fuskas och dumsnålas. Det kanske fungerar idag, men när konsekvenserna av kortsiktigheten dyker upp på allvar ligger vi illa till. Vi behöver ge våra hus mer kärlek om de ska fortsätta ta hand om oss. Bygga och förvalta på ett sätt som håller både idag och lång tid framöver. Sustend föddes ur just denna nördiga kärlek till hus. Den svetsar oss samman och sporrar oss till att bli absolut bäst på det vi gör. Vi finns till för att hjälpa hus och människor att må bra. Det är vårt bidrag till att skapa en bättre framtid.”

Anton Klintenberg, grundare och VD Sustend AB

Sustend_NKN2363-2

Carlanderska är inte vilket sjukhus som helst och har aldrig varit det heller. Redan vid invigningen 1927 var det en plats för omvårdnad som skulle vara mer ombonad och mer hemlik än de ordinarie sjukhusen. Lyssna på Jörgen Månsson sjukhuschef, Carlanderska sjukhuset, när han berättar om verksamheten och framtiden.

 

Jörgen i trappan

Shabnam Aslani, entreprenören som driver Miseco Agency – ett bolag inom fashion and lifyestyle. Shabnam startade sitt första bolag redan vid 21 års ålder, inspirerad redan i skolåren att driva idéer framåt.  Hur är det att misslyckas och resa sig igen och att använda sig av sina erfarenheter för att komma tillbaka än starkare. Det krävs mod och kämpa man får ligga i säger Shabnam!

600x600

Abby Priest är byrån som kombinerar reklam och PR. Lyssna på grundaren Tomas Strand när han berättar om hur formeln fungerar och vad han anser är viktiga faktorer för att bygga ett framgångsrikt hållbart företag och som dessutom vunnit många fina priser.

Tomas berättar även att han krachade totalt vid 30 års ålder och hur han har tagit sig tillbaka till livet och varför det är så viktigt att stanna i känslan och inte skynda för fort.

26915685-C60D-489A-8D57-432E3C6B55ED

Är mode en underskattad kommunikationskanal? Hur kan din klädstil kommunicera makt, värderingar eller kultur? Lyssna när stylisten och journalisten Frida Zetterström träffsäkert sätter tänderna i detta tema

Frida Z 2

Skolinspektionens kritik damp ner just när Hamid Zafar tillträtt som rektor för Sjumilaskolan i Göteborg, där han själv gått som ung flyktingpojke. Kaos i klassrummen och ångest bland lärarna. Hot om miljonvite. Samtidigt skedde ett mord vid skolan. Hamid bestämde sig för att vända trenden – genom ett helt nytt ledarskap! Lyssna på Hamid när han berättar om sitt ledarskap och vägen fram mot vändning.

Unknown-1

IT-konsultsföretaget Cygni har 2018 blivit utsett till Sveriges bästa arbetsplats för femte året i rad. VD Jon Persson berättar om resan och hur det kommer sig att Cygni inte har traditionella mätverktyg och säljare som får provision. Många tycker nog att Cygni gått mot strömmen när man bland annat fokuserat på de anställdas drömmar och motivation och vilka kunder man vill jobba med.

Lyssna och återkoppla gärna med dina synpunkter.

jon-glad