Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


 

 

Allt roligt har ett slut och så även podden Inspirerande Ledarskap.

Detta är avsnitt 201 och efter 4 år är det dags för nya utmaningar.

Tack alla trogna lyssnare och alla modiga insiktsfulla gäster som varit med.

Det har varit fantastiskt roligt och många spännande samtal med både reflektion och skratt.

Håll utkik efter nya klokskaper hos Think & Do och Leadership2Grow.


 

Lyssna på ett inspirerande samtal kring hur ett starkt lag kan skapas trots tuffa utmaningar i ett komplext byggprojekt.

Alla i projektet får redan från början till sig att ett gott arbetsklimat ska gälla och att respekt och öppenhet gäller från dag ett.

Ödmjukhet inför varandras kunskap och erfarenheter är ett måste,

-Ingen kan ju allt men tillsammans så kan vi allt!

En framgångsfaktor i Christians egen ledarskapsfilosofi är att vara uppriktigt nyfiken på saker och ting. Ett annat råd är att inte låta någon annan definiera vem du är.


 

 

Värdet av att våga släppa fram sin passion och sedan genomföra sin dröm.

Lyssna på hur ”en historia som aldrig berättats” tar form och blir en romantriologi.

En fascinerande berättelse om människans förmåga att hitta glädjeämnen och övervinna till synes oöverstigliga hinder.

Samtidigt bjuds Du på en intressant lektion i självledarskap.

Mats berättar engagerat om hur hans stora nyfikenhet driver honom framåt och får honom att våga utmana sig själv förbi flera motgångar genom att konkret fokusera sina delmål.


 

Tomas Olsson startade Olsson & Co för 13 år sedan för att han ville ha kul på jobbet.

Hur gör man då för att skapa kul på jobbet genom värdeorden Glädje, Energi och Engagemang, som också ska genomsyra arbetsklimatet dagligen? Tomas har bestämt sig för att 2020 ska vara Rebellens år, här tar vi ut svängarna och utmanar oss själva. Vill du veta hur? Missa då inte denna PODD!


 

”Staffan Dempe har bakgrund inom reklambranschen. Han har jobbat som copywiter i olika sammanhang, senare utvecklat en koncept kring team- och varumärkesutveckling. Processen & konceptet kallar han för Brand Spirit Process. I denna Pod, får vi höra Staffan prata om hjärnans kognitiva och emotionella delar, om BSP, och vad som triggar oss kring hur vi ser på varumärken som sedan leder till att vi köper olika produkter & tjänster.”


Anna berättar i denna Pod om att vara kvinna i en historiskt sett mansdominerad bransch. Hur laget går före jaget. Att man måste jobba tillsammans för att nå de uppsatta målen. Hur viktigt självledarskapet är. Att sätta kunden i centrum och om nätverkens betydelse för att nå fram till presumtiva kunder.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com
Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör du Lars Engström som intervjuare.


 

 

Ibland kan det kännas som att hjärnan inte riktigt hänger med.  Vi kan t.ex. glömma viktiga saker, missa möten eller glömma t.o.m. hämta barnen i skolan. Hjärnan kan få oss att tänka i flera spår parallellt och få oss att tappa fokus. Vilket pris skulle du betala för att lära dig träna hjärnan och få ut mer av dess potential? Lyssna gärna på Andrea Pohl, grundaren till Träna Hjärnan där du kostnadsfritt får en rad olika tips på hur du kan börja träna hjärnan redan nu!

 


 

Janne reflekterar över en intensiv karriär som entreprenör & kommunikatör.

Numera står han på scener i hela världen, Mumbai, Jakarta, Moskva, Dubai eller i Ulricehamn. Pratar om varumärken, magnetism, rekommendationer och varför det är viktigt. -På bransch forum, Kongresser, Universitet och på företag. Hur hamnar man där?

Det startade med en ung Janne som reseledare för Lion Alpin,en fantastisk ledare & en lärdomar om att gästens upplevelse betyder allt. “Det handlar inte om mig” och på den vägen är det. Efter många år och flera karriärer känns det som han förstår hur det hänger samman, och vad som betyder nåt på riktigt.

Numera delägare på Heyman & Friends, en frisk fläkt i byrå-Göteborg, de är intressanta rådgivare inom juridik, varumärke och artisteri. www.heymanandfriends.se

Lyssna på Jannes reflektioner om ledarskap, mod, onboarding, kultur och varför har vi så bråttom att bli bra på att leda?


Irene Svenonious är finansregionråd och styrelseordförande för Region Stockholm. Innan dess var hon stadsdirektör för Stockholms stad med 42 000 medarbetare. I denna personliga podd delar Irene med sig av sina erfarenheter från sin långa karriär, visioner för regionen och drömmar om framtiden.


 

 

Hur lever man ett liv i balans? Är det ens möjligt?

Kollegorna på Think Do & Grow reflekterar över konsekvenserna av obalans och vilka ”verktyg” som finns att tillgå. Lyssna, inspireras och kanske något konkret tips passar dig?