Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


 How do you create equality in a group when most of its members naturally want to take centre stage? What do you do when one of your leading roles loses their voice during the interval on opening night, and you have no understudy? In this pod with Stephen Langridge, Artistic Director of Opera/Drama at GöteborgsOperan, we discuss the role of leadership in the opera world, where everything is live, and the show always must go on…

IMG_0836

Vilka likheter finns det med att flyga och att driva en verksamhet?

Intercept, Marianne Brismar, Styrelseproffs och pilot,talar utifrån lång erfarenhet om VDs roll och styrelsen.

MarianneBrismar porträtt

Familjeföretaget som hjälper till att laga hjärtan. Sofie reflekterar över ledarskapet och att leda sig själv.

Finn din nisch och ditt WHY att ha modet att våga misslyckas – våga bryta och testa.

IMG_0568

Gitta Hertzman Pérez, VD på WonderBrand berättar om företagets medarbetare och engagemang.” Ge unga medarbetare rätt start, låt energi och kunskap utvecklas. Själv strävar Gitta mot att göra sig umbärlig!

IMG_0567

Globalt perspektiv är högaktuellt för flesta företagare oavsett bransch och storlek.

I det rymts digitalisering, världsekonomi, global handel och inte minst ledarskap i olika kulturer.

Under Stora Näringslivsdagen i regi av Handelskammaren Mälardalen, intervjuade vi besökare som

berättade om sin verksamhet och erfarenhet inom dessa frågor.

näringlivsdag

Carolin Runnquist Chef för IT Säkerhetkonsulter på Pwc har nyligen blivit utnämnd till ”Årets IT kvinna 2018” av Tieto.

Hör hur hennes team förbereder sina kunder på intrång och kriser genom rollspel och utvärdering.

Carolin lägger ner mycket tankar på hur hon ska rekrytera till ett mansdominerat område och vill vara en förebild när det gäller mångfald.

carolin-runnquist-2-768x432-16_9

Det är en del av utvecklingen!

Patrik Andersson, VD Business Region Göteborg med uppdrag att utveckla Göteborgsregionen. Och det går bra! säger Patrik. Med siktet inställt på att bidra till ett bättre samhälle, samtalar vi med Patrik om värderingar och att få människor växa.

20170426 Patrik Andersson vd Business Region Göteborg

Härligt med fullsatta frukostseminarium och många ville lyssna till Susanne Johansson VD Texla, en modig och framgångsrik ledare med tankar kring team och en mer jämställd fördelning.

Susanne och Texla tog hem årets Stora Leverantörspris 2016. Susanne tilldelades priset med motiveringen: ”Pristagaren leder det i dag – mer än 50 år gamla företaget Texla, både nationellt och internationellt – affärsmässigt framgångsrikt men också mot målet med en mer jämställd fördelning, man och kvinna, även i fabrikerna utanför Sverige.” – Get involved! – att få medarbetarna delaktiga – att ha positiv inställningen när en dörr stängs öppnas alltid en ny möjlighet! Lyssna på Susanne, du kan nästan ”höra” hur det lyser i ögonen när hon berättar om sin och Texlas resa!

Susanne-Johansson-600x900

Christina  Rundcrantz jobbar på BBI Communication, med att utbilda i interkulturellt ledarskap. I denna Pod, kommer hon bl.a. prata om, att bli medveten om sin egen kommunikationsstil och vilka värderingar som ligger till grund för den. Svenskar har en tendens att tycka att ”vi är som folk är mest”, ganska lagom. Men internationellt sett är vi svenskar ganska extrema. Enligt World Values Survey är Sverige det land med mest informella och platta ledarskapstrukturer. Vi är minst religiösa, och har extremt hög tillit till varandra och till myndigheter.

Christina Rundqrantz

Lyssna på hur Göran Folkesson passionerat berättar om hur Clean Motion jobbar för en bättre värld. En frustration över vansinnigheten med dagens transportsystem har alltsedan starten för 8 år sedan varit en stor drivkraft. Visionen är att utveckla verkligt hållbara fordon som den stora massan av världens befolkning har råd med.För att lyckas med detta krävs medarbetare som delar samma vision och kärnvärden*, är flexibla i sin personlighet och som tar eget ansvar i en snabbrörlig organisation.

*( Kärnvärden: Lean, Clean & Safe)

ZBeeGoran1