Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


I veckans podd resonerar vi runt ledarskap och vad som kännetecknar en framgångsrik ledare.  Få med sig medarbetarna mot uppsatta mål, skap tydlighet och effektiv kommunikation var några av de egenskaper som kom upp.

leader





Vad är innovation? Hur testar organisationer sina hypoteser? Är ni redo att navigera okända vatten på ett smart sätt? Sofie Lindblom, VD och grundare till Ideation 360 delar med sig av sin kärlek till innovation management och berättar konkret hur organisationer och ledare kan ta sig igenom innovationsprocessen.

Sofie Lindblom 1





Passionen för restaurangbranschen finns redan i tidiga 5-årsminnen från tiden i Västindien. Som 23-årig drev Jonas restaurang. Resan som entreprenör började ännu tidigare. Idag har restaurangkedjan O’Learys en stark närvaro i Sverige och finns i 14 andra länder. Med färgglad storytelling tar Jonas Reinholdsson oss med på resan som började för ca. 30 år sedan och som ännu inte är slut.

Lizzie Claesson poddar





I veckans podd samtalar vi om de utmaningar ledare allt för ofta upplever som närvarande i sin vardag samt hur man kan förhålla sig till dom. Det handlar bland annat om tid, möjligheter, förväntningar och kommunikation

frustation





Anne-Marie Eklund Lowinder is one of the few in the world who has a key to the internet. In Sweden she is known as one of the country’s foremost IT security experts. Anne-Marie is the Chief Information Security Officer of the Internet Foundation where she has been working for almost 20 years. Through her working life she has allowed development and change to show the way. Fear of failure has never been attached to her.

Lizzie Claesson & Anne-Marie Eklund Lowinder





Vår nya kollega Karolina Rahm som har coachat tusentals kunder delar med sig av sin erfarenhet inom kommunikation och scenframställande. Karolin började sin karriär som skådespelerska för 25 år sedan och är en ofta anlitad moderator. Lyssna på tipsen hur du förbereder och genomför din presentation inför publik.

podv12





 

I veckans podd samtalar vi om förebilder, vad gör det med oss. Hur påverkas vi av dessa? Har du haft en idol och är det lika med förebild?

förebild





Kristna Landgren Carestam startade sin resa som tränare redan vid 23 års ålder! Här finns guldkorn att plocka för oss som lyssnar. Många ser mig som en barriärbrytare inom lagidrotten då jag tränat både kvinnor och män på yttersta elitnivå med både VM-guld och SM-guld på min meritlista. Från min tid som ledare på högsta elitnivå har jag fått djupa kunskaper och erfarenheter i ledarskap i idrottens ibland så hårda och tydliga prestation- och resultatmål. Det är detta som format mitt ledarskap som jag idag tar med mig i arbetet som avdelningschef inom kundservice.

kristina





Vad får enskilda mycket duktiga experter att vilja agera som team? Med passion, professionalism och en gnutta humor tog Ulrika Hektor, chef för Utredningsavdelningen på Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor sin enhet till nästa nivå. Förändringsprocessen fick henne att växa och hon delar öppenhjärtigt sina erfarenheter från att leda medarbetare som i sakfrågor kan mer än sin chef.

Ledare





I veckans podd samtalar vi om nyckelfaktorer för att nå nästa nivå. Mod att våga ta hjälp, förändringsvillig samt beredd att investera i tid är några av de faktorer som kom upp.

sunrise-in-the-mountains-1-1309407