Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Jag har fascinerats av hus så länge jag kan minnas. Dessa kolosser tar hand om oss i ur och skur och bär upp hela samhället. Jag tror många glömmer hur mycket de påverkar oss. Vi gör fint, bygger om och reparerar. I gengäld värmer de oss, skyddar och gör oss glada. De ger oss upplevelser och minnen för livet. Välmående hus ger oss så mycket men ändå så ser jag hur det utnyttjas, fuskas och dumsnålas. Det kanske fungerar idag, men när konsekvenserna av kortsiktigheten dyker upp på allvar ligger vi illa till. Vi behöver ge våra hus mer kärlek om de ska fortsätta ta hand om oss. Bygga och förvalta på ett sätt som håller både idag och lång tid framöver. Sustend föddes ur just denna nördiga kärlek till hus. Den svetsar oss samman och sporrar oss till att bli absolut bäst på det vi gör. Vi finns till för att hjälpa hus och människor att må bra. Det är vårt bidrag till att skapa en bättre framtid.”

Anton Klintenberg, grundare och VD Sustend AB

Sustend_NKN2363-2

Carlanderska är inte vilket sjukhus som helst och har aldrig varit det heller. Redan vid invigningen 1927 var det en plats för omvårdnad som skulle vara mer ombonad och mer hemlik än de ordinarie sjukhusen. Lyssna på Jörgen Månsson sjukhuschef, Carlanderska sjukhuset, när han berättar om verksamheten och framtiden.

 

Jörgen i trappan

Shabnam Aslani, entreprenören som driver Miseco Agency – ett bolag inom fashion and lifyestyle. Shabnam startade sitt första bolag redan vid 21 års ålder, inspirerad redan i skolåren att driva idéer framåt.  Hur är det att misslyckas och resa sig igen och att använda sig av sina erfarenheter för att komma tillbaka än starkare. Det krävs mod och kämpa man får ligga i säger Shabnam!

600x600

Abby Priest är byrån som kombinerar reklam och PR. Lyssna på grundaren Tomas Strand när han berättar om hur formeln fungerar och vad han anser är viktiga faktorer för att bygga ett framgångsrikt hållbart företag och som dessutom vunnit många fina priser.

Tomas berättar även att han krachade totalt vid 30 års ålder och hur han har tagit sig tillbaka till livet och varför det är så viktigt att stanna i känslan och inte skynda för fort.

26915685-C60D-489A-8D57-432E3C6B55ED

Är mode en underskattad kommunikationskanal? Hur kan din klädstil kommunicera makt, värderingar eller kultur? Lyssna när stylisten och journalisten Frida Zetterström träffsäkert sätter tänderna i detta tema

Frida Z 2

Skolinspektionens kritik damp ner just när Hamid Zafar tillträtt som rektor för Sjumilaskolan i Göteborg, där han själv gått som ung flyktingpojke. Kaos i klassrummen och ångest bland lärarna. Hot om miljonvite. Samtidigt skedde ett mord vid skolan. Hamid bestämde sig för att vända trenden – genom ett helt nytt ledarskap! Lyssna på Hamid när han berättar om sitt ledarskap och vägen fram mot vändning.

Unknown-1

IT-konsultsföretaget Cygni har 2018 blivit utsett till Sveriges bästa arbetsplats för femte året i rad. VD Jon Persson berättar om resan och hur det kommer sig att Cygni inte har traditionella mätverktyg och säljare som får provision. Många tycker nog att Cygni gått mot strömmen när man bland annat fokuserat på de anställdas drömmar och motivation och vilka kunder man vill jobba med.

Lyssna och återkoppla gärna med dina synpunkter.

jon-glad

 

Konsultbolaget Alten finns med ca 18 000 medarbetare i 20 länder. Ca 1500 av dessa finns i Sverige. Helene Schagerlind är HR Development Manager på Alten i Sverige. Hör gärna henne berätta om Altens affärsmodell där konsulten är i fokus, baserat på följande uttryck: ”Engagemang ger frihet”, ”Utmaningen är upp till dig”, ”Valfrihet”, ”Lön efter prestation”, ”Kompetensutveckling” och till sist, ”Om att trivas på jobbet”.

Helene Schagerlind

Alla företag har en historia men få är så inspirerande som den bakom Rutasoka Sweden. Rebu Burubwa, CEO-founder anlände till Sverige som tonåring efter att ha tvingats lämna sitt hemland Kongo-Kinshasa. Hans resa i Sverige har dock varit långt ifrån lätt. Men efter 10 år är Rebu idag ägare till Rutasoka Sweden, ett företag som importerar kaffe från Kongo-Kinshasa. Detta bidrar i sin tur till att finansiera den klinik som Rebu och hans fästmö har hjälpt till att bygga. Men han lovar att detta är bara början av hans dröm…

IMG_8198

Kavli är en stiftelse och VD Kavli Sverige, Gerhard Bley berättar om Kavlifonden som årligen delar ut halva vinsten till välgörande ändamål. Gerhard menar att näringslivet behöver tänka mer långsiktigt och vill gärna ha mer ansvarstagande i hur man fördelar vinster i ett samhälle där klyftorna ökar. Vi behöver bidra till att utveckla ett empatiskt hållbart ledarskap.

IMG_4162