Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Ali Ahmadian is passionate about engaging his diverse, international team and driving to peak performance.

Listen to his reflections about creating a culture where all co-workers, from 14 nationalities, can be motivated and have possibilities to grow.

And maybe you want to learn the secret about the pop-corn effect.

Heliospectra is a customer driven company and a world leader in intelligent lighting technology for greenhouse and controlled plant growth environments.

ali

 

Den digitala transformationen i all ära men vad händer med människan när robotarna tar hand om rotjobben? Blir vi överflödiga zombies eller mästerliga hjältar? Upptäck vilka mänskliga talanger alla måste börja trimma för att möta den nya konkurrensen, förstå världen, sikta mot månen och därefter bygga en raket som hela organisationen kan lyfta med.

Kenneth Qfvarnström har genomfört 100-tals fullskaliga varumärkeskoncept, kommunikationsstrategier och kreativa kampanjer. Utvecklade i mitten av 2000-talet en darwinistisk processmodell för hur ett varumärke byggs och kultiveras.  Filosoferar till vardags kring hur människan kan utvecklas för att må bra i vår digitala biotop.

Unknown-1

 

Vad utmärker egentligen det agila arbetssättet? Kan det tillämpas i alla sammanhang? Hur påverkar det våra mål och beslut? I det här avsnittet av Inspirerande Ledarskap får vi lyssna på Ylva Fredriksson som driver Lixor – en erfaren organisationskonsult inom det agila arbetssättet från bl a Spotify och Klarna. Ylva berättar passionerat om vad man behöver tänka på och fördelarna med agilt arbetssätt.

Ylva Fredriksson

 

Anna berättar om hur hon tidigt beslutade sig för att investera tid och kraft att nå målet med att skapa det högpresterande team. Genom att ta med sig erfarenheter och lärdomar för att nå framgång och nå ända fram till medaljerna som hägrar! Team Anna byter namn till Wings och visionen är att ta small wings ut i seglarvärlden. Lyssna och inspireras!

Nu är det VM strax och vi önskar lycka till med fortsatta framgångar för Wings

6105

 

Vad är det som gör att vi hamnar i försvar och hur kan det ta sig uttryck?

Vi diskuterar hur försvarsmekanismer hindrar min utveckling och hur jag kan ta mig vidare.

ego

 

Vad ingår i självledarskap och hur utövar man självledarskap?

Det är frågor som vi diskuterar och ger exempel på.

Varför är det viktigt på en arbetsplats och i livet?

Självledarskap

Vi pratar om ”kraftfrågor” som man kan ställa sig själv för att reflektera över vad man är nöjd med i livet.

Är det viktigt att vara tacksam och vad skapar det i så fall inom mig.

Hur är detta kopplat till motivation?

motivationreflektion

 

Cicci Liljedahl – Sälj & marknadsansvarig på Rådanäs bryggeri

”Varför har Göteborg blivit ölstaden No 1 i Sverige? Hur det är att jobba på ett litet bryggeri bland ca 30 lokala/regionala kollegor? Cicci berättar om detta, och hur det är att jobba med en handfull kollegor, som drivs av entreprenörskap, entusiasm och självledarskap.”

 

 

image002

 

Tandvårdsdirektör Ann-Charlott Sundelin, berättar om möjligheter och att möta framtiden. Folktandvården Västra Götaland är en utvecklingsinriktad organisation som arbetar med framtidens behov av bl.a beteendeförändring hos både kunder och medarbetare. En av utmaningarna är den digitala utvecklingen, en annan kompetensförsörjning på kort och lång sikt.

“Ja vi som är patienter och kunder kan ta ansvar för våra tänder…”

Annons för chef för specialisttandvård

 

Anneli Angeling på Frontit blev korad till årets VD 2019. Hon berättar om Frontit’s anda och lagarbetet som skapat ett företag med stolta medarbetare och nöjda kunder. Även om devisen är mindre process och mer människa är lönsamhet en förutsättning. Du får också veta vad en ”spiritagent” gör och vad 3-årsresan är.

 

anneli-7