Sverige är rankad nr 2 i världen inom innovationer och entreprenörskap efter Silicon Valley, USA. Vilken fantastisk tradition av entreprenörskap vi har i Sverige och många människor i världen använder dagligen uppfinningar som tex blixtlås, tumstock, röntgen, skiftnyckel & för att inte tala om kylskåp. Lägg till Spotify, Skype & IZettle som tagit världen med storm.

För att få en idé att flyga behövs inte bara pengar, utan ofta även kompletterande kunskap. Att söka kapital hos en affärsängel innebär att det är många frågeställningar som behöver besvaras och inte minst handlar det om ett nära och långsiktigt samarbete när man väl har funnit varandra.

Hur gör man då för att skapa bästa förutsättningen om man har en affärsidé som man tror starkt på? Eva Lunderquist är affärsängel och delägare i Keiretsu Norden som tillhör ett globalt nätverk med investerare.

I den här podden berättar Eva om vad en investerare tittar på och vad en entreprenör behöver tänka på innan för att kunna ”pitcha” sin affärsidé på bästa sätt. Även om det inte blir en match hos Keiretsu är det viktigt att entreprenören får konstruktiv feedback för att kunna jobba vidare med sin affärsidé.

http://thinkdoandgrow.libsyn.com/size/25/?search=eva+lunder

Think Do & Grow har hjälpt många entreprenörer att identifiera olika delar inom organisationen som behöver falla på plats för att kunna uppvakta investerare och ta nästa steg i utvecklingen till ett välmående och framgångsrikt företagande. Om du har behov och vill höra mer kontakta oss på info@thinkdoandgrow.com.

 

Vad behövs för att få en idé att flyga?